Biodynamická vína

Jste milovníkem vína a zároveň sdílíte lásku k přírodě a kvalitním produktům?

Pak Vás jistě zaujme náš krátký článek na téma o biodynamickém vínu, které poslední roky rezonuje ve vinařském odvětví.

I když název biodynamická vína zní hodně odborně, není to nic složitého. Ba naopak je to právě to nejpřirozenější, co může být. Vína jsou vyrobená dle principů zemědělství kladoucí důraz na udržitelnost a přírodní rovnováhu, čistotu a jejich opravdovost. Vinař při péči o vinohrad využívá léčivou sílu přírody. Místo chemických hnojiv a pesticidů používá organické látky a zároveň pracuje s měsíčními fázemi. Rostliny tak získávají sílu nejenom z půdy, ale také z Měsíce, Slunce, dalších hvězd a přírodních procesů. 

A jak tedy chutnají biodynamická vína?

Díky šetrně ekologicky pěstovaným hroznům a přirozené vinifikaci jsou výsledkem vína s autentickým charakterem, přirozenou chutí a vůní. Vína bývají nečířená, nefiltrovaná a s malým nebo žádným množstvím přidané síry. Pokud se malé množství síry do vína přidává, tak vždy až do hotového vína před lahvováním, nikdy během procesu fermentace, nebo zrání.

Zároveň je pití biodynamických vín daleko zdravější a může posilovat zdraví a imunitu a také navozuje dobrou náladu a pozitivní energii.

Pokud jste tedy během čtení našeho článku dostali na tyto vína chuť, z našich partnerských vinařství taková vína připravují například Domaine Roche Redonne či Château Guillhem Tournier. Neváhejte je vyzkoušet a napište nám na ně Váš názor, třeba se dozvíme něco nového.

Previous
Previous

Zajímavosti o víně

Next
Next

Teplota podávání vína