Objevte kouzlo raklettování ve Vins de Bandol

Pochoutka ze švýcarských Alp, která se z obyčejného roztaveného sýra proměnila v oblíbený zimní rituál. Raklettování není jen o tom „dát si sýr“, ale o celkové atmosféře.

Raclette je polotvrdý sýr, původem z kantonu Valais, který se tradičně nahřívá nad ohněm nebo na speciálním grilu, až se jeho povrch rozteče do krémova. Tato rozpuštěná vrstva se pak „oškrábne“ – francouzsky racler – přímo na talíř. Většinou na brambory ve slupce, nakládané okurčičky, cibulky, případně sušené či uzené maso.

A pokud vás teď napadá, že byste tohle chtěli zažít na vlastní kůži, nemusíte kvůli tomu do Švýcarska. Raclette si můžete vychutnat přímo v Praze 6 - v naší vinárně Vins de Bandol v Liborově 13! Navštivte vinárnu a zažijte raklettování na vlastní kůži!

Previous
Previous

Už máte víno na vánoční stůl? Sáhněte letos po Bandolu!

Next
Next

Podzimní prázdniny v Bandolu