Příběh rodiny z Bandolu

Domaine de La Tour du Bon [domén d la tůr dy bon], se svojí okolní krajinou, je skutečným „ostrovem na zemi“, který Vás bude inspirovat k pohodě a harmonii. Klidně si odpočívá na vrcholu vápencové plošiny v Le Brûlat du Castellet, v severozápadním cípu AOP Bandol. Uhnízděný pod horami na severu, je baštou klidu, oázou Středozemního moře, obklopenou krásnými zahradami a vinicemi.

Rodina Hocquardových obhospodařuje tuto půdu od roku 1968, ačkoli od roku 1925 je to již farma na plný úvazek (rodina Mauric). Dnes vše řídí Agnès-Henry. Agnès, nezávislá, pozitivní a dost skromná na to, aby byla sebekritická, si přišla na své. Po celá léta pracovala v tandemu s najatým vinařem, aby vyrobila vína La Tour du Bon. Ačkoli vyráběli vína, která získala velký ohlas, ne vždy odrážela její vlastní chuť. Není divu, že jakmile se konečně rozhodla vyrábět je sama, vyrazila kupředu a vytvořila vína se silou a přesností, ale také jemností a šarmem. Kdo jiný by měl lépe pochopit, jak víno vyrobit, než osoba, která zná příběh této země nejlépe?

Po kolena hluboko v rudé zemi, za těžkými pluhy, se dělníci na vinici lopotili, aby přivedli tuto zemi k její současné slávě. Bohatá skála sloužila jako robustní materiál pro stavbu domu a zdí, které obklopují nemovitost. A místní vápenec zanechal ve vínech svou stopu a vštípil jim obrovskou složitost, dlouhou délku a svěží eleganci, díky níž jsou ideální pro dlouhé zrání ve sklepě.